top of page

Martinborough

Strasbourge street

Conceptually, ‘Strasbourge Square’ has been generated from a contextual overview of the Martinborough town centre: a combination of formal and axial configurations complemented by offset tributaries.  The garden references this site context and pays tribute to the clients’ dedication of time to community

endeavours.

A gateway has been created in the existing front picket fence that allows for a formal entrance to the property along a paved walkway.  This is framed by clipped hedging and accented by fruit trees at the corners.  A new simplified step configuration has been developed to resolve the landing area.  A path leads down the right hand side of the house and joins the existing back patio.

Leading out from this the idea of the square starts to break up and a ‘nook’ is created, perfect for evening dining.  Adjacent to this and offset is ‘the vineyard’ where Lismore varieties could be grown.   The entrance to this is framed with an arbour upon which is grown a climbing rose.

To the back left of the property provision has been made for edible gardens where herbs, vegetables and salads can be grown for the kitchen.  Opposite this a path leads to a utility hard surface for potting tables.  The existing fruit trees have been located at corners of the clipped hedges that surround these areas.  

bottom of page